English Deutsch
display

Va aflati aici: Home - Suport - Glosar

 

Mic glosar de termeni si acronimi


 

AC
"Authentification code"
Apel codat
Toate aparatele de interior suna dupa un anumit cod (un anumit numar de apeluri)
Apel direct
Prin apelare directa se apeleaza numere prin simpla apasare a unei taste. De multe ori acestor taste li se atribuie doua planuri de memorie. Daca apasati tasta respectiva o singura data se apeleaza un numar; daca o apasati de doua ori se apeleaza alt numar. Numerele corespunzatoare acestor taste se stocheaza in memoria directa.
Apel extern nesemnalizat
Apelurile externe vor fi semnalizate numai pe liniile interne destinate pentru aceasta prin programare. Daca detineti o astfel de linie interna si auziti un astfel de apel intr-o alta incapere veti putea prelua acel apel extern.
Apel general
Un apel general va fi semnalizat la toate telefoanele programate in acest scop. Primul participant care raspunde obtine legatura.
Apel imediat; apel redirectat
Toate apelurile din exterior vor fi semnalizate imediat la telefoanele programate pentru apel imediat. Daca nu se raspunde la nici unul din acestea dupa trei semnalizari vor suna si aparatele programate pentru apel redirectat
Apel in asteptare
In timp ce purtati o convorbire interna sau externa un alt apel va este semnalizat in receptor printr-un ton special. Aceasta programare poate fi activata sau dezactivata pron programare.
Apel rapid
Apelul rapid este o functie care permite formarea de numere din memoria dispozitivului. Numerele se afla stocate in locatii de memorie care pot fi apelate prin numarul de ordine (ex: 00, 01, . . .).
Ascultare publica
Convorbirile pot fi ascultate de partenerii din camera prin intermediul difuzorului incorporat in telefon.
Automat de raspuns
Cunoscut sub numele de "robot telefonic", automatul de raspuns este un dispozitiv de sine statator sau incorporat in aparatul telefonic. Automatul de raspuns preia un apel, reda un mesaj de intampinare si poate sa inregistreze, pe banda magnetica sau intr-o memorie digitala, un mesaj pe care il puteti asculta ulterior.
Cabina
Aparatul de cabina telefonica functioneaza numai supravegheat de un aparat de deservire. La aparatul cabinei se pot primi neconditionat apeluri dar se pot initia apeluri numai la comanda aparatului de deservire. Aparatul de deservire trebuie sa fie prevazut cu functii speciale (comutator de cabina, bec indicator, numarator de impulsuri, etc.).
Comutare intre apeluri
In timpul unei convorbiri puteti angaja o a doua. Prima convorbire nu se pierde ci este pusa in asteptare.
Conferinta
Facilitate care permite o convorbire intre mai multi participanti.
DECT
"Digital Enhanced Cordless Telecommunications"
Discretie
("Do Not Disturb") Redirectare automata spre linia de secretariat fara apel de avertizare
Hold
Mentinerea liniei. Facilitate care permite pastrarea liniei dupa punerea receptorului in furca. Aceasta facilitate permite comutarea pe o linie secundara sau ridicarea receptorului la un telefon in derivatie.
GAP
"Generic Access Profile"
Interfon
Facilitatea de interfon ("SPEAKERPHONE") permite purtarea convorbirilor fara a folosi receptorul, utilizand microfonul si difuzorul incorporate in aparatul telefonic.
Instalatie de usa
Instalatia de usa este un dispozitiv optional consistand dintr-un interfon si eventual un zavor electric. Aceasta se instaleaza de obicei la una din caile de acces intr-o incinta. Instalatia de usa permite purtarea unei convorbiri de la una din liniile interne la interfon si actionarea zavorului electric care poate permite accesul unei persoane in incinta.
Memorie directa
vezi Apel direct
Memorie rapida
vezi Apel rapid
Mod de formare ton / puls
Modul de formare se refera la modalitatea prin care telefonul trimite centralei telefonice, fie ea locala sau Romtelecom, numarul destinatiei apelate. Centralele mai vechi accepta formarea numarului printr-un tren de impulsuri (de exemplu cifra 5 este reprezentata prin 5 impulsuri electrice transmise). Centralele digitale pot accepta si formarea numarului prin ton (Dial Tone MultiFrequency sau Frequency Operation) in care fiecare cifra este reprezentata printr-o frecventa proprie.
Mute
Blocarea microfonului. Apasarea acestui buton blocheaza microfonul pentru ca interlocutorul sa nu auda convorbirile din camera.
Negociere
Functie care permite comutarea succesiva intre doua convorbiri. Una din convorbiri va fi pusa in asteptare ("hold").
PABX
"Private Automatic Branch eXchange"
PBX
"Private Branch eXchange"
Parcarea unui apel
Parcarea unui apel este similara cu punerea lui in asteptare dar apelurile parcate pot fi preluate de pe orice alta linie interna. In plus puteti avea mai multe apeluri parcate.
PSTN
"Public Switched Telecommunications/Telephone Network"
Reapelare automata
Supravegherea de catre unei linii ocupate sau la care nu raspunde nimeni.
Redirectarea apelurilor
Transfer automat spre un alt post
Repetarea apelului (REDIAL)
Daca ati apelat un numar si acesta este ocupat sau nu raspunde nimeni puneti receptorul in furca si, dupa un anumit timp, ridicati receptorul si apasati tasta REDIAL. Aparatul va forma automat ultimul numar.
Robot
vezi Automat de raspuns
Selectie ton / puls
vezi Mod de formare ton / puls
Speakerphone
vezi Interfon
Tasta FLASH
Tasta FLASH (sau tasta de control) este o tasta speciala aflata pe tastatura unor aparate telefonice. Aceasta tasta este necesara pentru diferite functii (de exemplu transferul de apeluri) daca aceste aparate sunt legate la o centrala telefonica interna si aceste aparate au selectat modul de formare ton.

     

Home .. Despre noi .. Produse .. Distributie .. Suport .. Oportunitati de afaceri .. Link-uri .. Contact .. Cautare
Intrebari frecvente .. Documentatii .. Glosar .. Tips & Tricks