English Deutsch
display

Va aflati aici: Home - Suport - Intrebari frecvente

 

Intrebari frecvente


In aceasta pagina publicam cele mai frecvente intrebari primite de departamentul de service.

I: Nu pot face transferul unei convorbiri utilizand o centrala de interior / Tasta FLASH nu are efect

R: Toate centralele de interior accepta modul de formare ton pentru telefoanele atasate, chiar daca liniile externe utilizeaza modul de formare puls. Transferul unei convorbiri se face utilizand tasta FLASH care este activa numai daca telefonul are setat modul de formare ton. In cazuri extrem de rare exista o incompatibilitate intre aparat si centrala provenind de la timpul de recunoastere a tastei FLASH. In acest caz trebuie ajustat timpul de recunoastere fie din aparat, fie din centrala.

I: Nu gasesc documentatia / instructiunile de utilizare pentru modelul de aparat / centrala detinut/a de mine

R: Toate documentatiile produselor comercializate de firma noastra sunt in curs de revizuire. Pe masura finalizarii lor acestea vor fi tipografiate si publicate simultan in sectiunea de documentatii. Daca documentatia cautata de dumneavoastra nu se regaseste va rugam sa luati legatura cu noi pentru a gasi o solutie amiabila.

I: Utilizez un aparat telefonic atasat la o centrala analogica. Desi pot utiliza aparatul - daca ridic receptorul am ton de formare, pot forma numere si purta convorbiri - nu mi se semnalizeaza apelurile!

R: Centralele telefonice de tip vechi (Penta, Rotary, etc) nu respecta intotdeauna nivelul standard al semnalului de apel (minim 70V). Aparatele telefonice dotate cu sonerie electronica necesita acest nivel minim impus de standard pentru a functiona (unele aparate cu sonerie mecanica pot functiona si sub acest nivel). Reclamati acest lucru la serviciul Deranjamente al oficiului RomTelecom de care apartineti.

I: Detin un aparat telefonic dar nu il pot utiliza. Pot primi apeluri, dar daca ridic receptorul si incerc sa formez un numar am ton de formare continuu.

R: Aparatul dumneavoastra este setat pentru mod de formare "ton" iar centrala publica nu recunoaste acest mod de formare. Consultati documentatia aparatului si modificati modul de formare in "puls".

I: Utilizez o centrala telefonica Siemens euroset line 8. Cum se programeaza corect semnalizarea apelurilor externe?

R: Siemens euroset line 8 este o centrala moderna si facilitatile oferite sunt in general mai avansate decat modelele curente de pe piata. Fiecare utilizator poate stabili de la linia sa interna daca doreste ca un apel extern sa-i fie semnalizat sau nu (capitolul 3.2.6 din manual). Daca nici unul din utilizatori nu are activata "semnalizarea apelurilor externe" un apel extern va fi totusi semnalizat la linia interna stabilita in programare ca "Semnalizarea implicita a apelurilor externe" (capitolul 2.12)

I: Inainte de a monta centrala telefonica, Romtelecom factura aproximativ aceeasi valoare pentru fiecare linie telefonica. Dupa montarea centralei una din linii este facturata mult mai mult decat celelalte! De ce?

R: Sa presupunem ca aveti trei linii externe legate la o centrala. In momentul in care de pe o linie interna se solicita o linie externa formand "0" centrala ofera linia externa legata la portul E3. E3 este cea mai solicitata linie pentru convorbirile externe. E2 este oferita pentru convorbirile externe numai daca pe linia externa E3 se poarta deja o convorbire, iar linia E1 numai in cazul in care atat E3 cat si E2 sunt ocupate. De aceea este normal ca linia E3 sa fie cea mai mult si E1 cea mai putin solicitate linii externe.

I: Centrala siemens euroset line 8 necesita un telefon special pentru programare ("telefon inteligent", "consola de programare")?

R: Nu. Nici unul din modelele de centrale telefonice comercializate de firma noastra nu necesita un astfel de dispozitiv:

Model Mode de programare
ascom ECONOM 4 / 10

Meniuri pe afisaj cu cristale lichide

ascom ECONOM 2 / 5, Casatel 2 / 5 Matrice de diode
siemens euroset line 8 Coduri transmise de la un aparat telefonic obisnuit cu mod de formare ton sau puls
Casatel 2, Casatel 3 Coduri transmise de la un aparat telefonic obisnuit
 
I: Cum se schimba modul de formare la aparatele TRITEL Elm si TRITEL Flims? In documentatie nu se specifica nimic despre aceasta functie!

R: TRITEL Elm si TRITEL Flims nu permit comutarea modului de formare. Aparatele sunt fabricate specific pentru modul de formare existent. Daca doriti puteti cere distribuitorului sau magazinului sa va schimbe aparatul contra unuia cu modul de formare dorit de dumneavoastra.

 

 

     

Home .. Despre noi .. Produse .. Distributie .. Suport .. Oportunitati de afaceri .. Link-uri .. Contact .. Cautare
Intrebari frecvente .. Documentatii .. Glosar .. Tips & Tricks