English Deutsch
display

Va aflati aici: Home - Suport - Documentatii -

 

4. Programarea centralei

Programarea centralei se face prin intermediul meniurilor afisate pe ecranul LCD cu ajutorul butoanelor de programare. Butoanele T1 .. T5 corespund rândurilor 1 .. 4 de pe afisaj.

panou410

Butoanele T4 si T5 se utilizeaza la navigarea prin diferitele optiuni de programare. In partea dreapta a afisajului se indica, suplimentar la cursorul de programare, numarul liniei interne sau externe asupra la care se opereaza.

Butonul ENTER (T6) este utilizat in unele cazuri pentru a confirma o actiune iar in altele pentru a cicla printre setari.

Butonul MENU (T7) permite revenirea la un meniu de nivel superior. Prin apasarea repetata a acestui buton afiseaza meniul de selectare a limbii (engleza, germana, franceza, italiana). Instructiunile de fata prezinta meniurile in limba engleza, corespondentul termenilor in celelalte limbi poate fi dedus destul de usor.

Intrarea in modul de programare se face apasând oricare din butoanele de programare.

Intrarea in modul de programare este posibila numai daca toate liniile interne si externe sunt in stare de repaus. Pe toata durata programarii centrala este iesita din functie: liniile interne nu functioneaza iar liniile externe E1 .. E4 sunt atribuite liniilor interne TN11 .. TN14.

Iesirea din modul de programare se face automat daca timp de 10 minute nu se actioneaza nici o tasta sau manual selectând punctul de meniu C O N C L U D E.

Toate modificarile in programare devin active imediat. Nu exista o procedura prin care sa se revina la setarile dinaintea intrarii in modul de programare.

Este posibil ca intre meniurile prezentate aici si meniurile afisate de centrala dumneavoastra sa existe mici diferente. Acestea se datoreaza diferitelor versiuni de software inglobate in centrala.

Descrierea meniurilor

A. INSTALLATION

(instalare)

  • booth 1 (cabina 1), booth 2 (cabina 2) se utilizeaza la definirea liniilor pentru aparatele de cabina si a aparatelor de deservire. Optiuni posibile: "??" (aparat de cabina), "??" (aparat de deservire), - (neconectat)

  • FV 1 (Master) - instalarea unui emitator radio (optiune indisponibila in România)

  • Inquiry with exchange: internal bell / external bell - apelurile externe pot fi semnalizate prin acelasi tip de semnal sonor ca si apelurile interne. Optiuni posibile: "yes" / "no".

  • Change FR to IR lock: yes / no - apelurile externe sunt semnalizate pe liniile programate pentru apel imediat. Daca nu se raspunde la nici una dintre acestea, apelul va fi semnalizat la liniile programate pentru apel redirectat. Urmatorul apel extern va fi semnalizat imediat si la aparatul la care s-a raspuns ultima oara. Prin acest punct de meniu acest lucru poate fi impiedicat.

  • LW700 keys - optiune pentru cazul utilizarii telefonului special de secretariat LW700 Kommerz

  • Coded bell to subscriber, day / night - Programarea liniilor interne si a soneriilor externe la care va fi semnalizat un apelul codat. Programarea se face pentru fiecare linie interna (TN11 .. TN20), pentru fiecare sonerie externa (RS1, RS2) si pentru fiecare, mod (zi / noapte). Optiuni posibile: "*" (apelul va fi semnalizat), "-" (apelul nu va fi semnalizat)

  • Coded bell to circular bell, day / night - Apelul codat poate fi semnalizat si prin intermediul soneriilor suplimentare (optional)

  • Door bell to subscriber, day / night - Aceeasi programare ca si la semnalizarea apelului codat, numai ca trateaza modul in care este semnalizata apasarea butonului de sonerie (intrarea de sonerie externa, S - S')

  • Door bell to circular bell, day / night - Apasare butonului soneriei poate fi semnalizat si prin intermediul soneriilor suplimentare (optional)

B. Cityline

(linii externe)

  • Outgoing lock - drepturile de acces la liniile externe. Pentru fiecare linie externa E1 .. E4 sunt posibile urmatoarele optiuni:

"-" - linie externa conectata si libera pentru acces la exterior

"*" - linie externa neconectata sau linia va fi blocata pentru orice cerere de acces (0, 90 sau 91 .. 94)

"0" - linia externa nu poate fi ocupata prin formarea cifrei 0 sau 90, numai prin apel selectiv (91 .. 94)

iDaca operati centrala cu mai putin de patru linii externe este obligatorie declararea porturilor respective cu "*". In caz contrar ocuparea liniilor externe cu 0 va functiona defectuos.

  • Call waiting from external - semnalizarea apelului in asteptare. Se stabileste daca apelurile externe de la liniile E1 .. E4 sunt semnalizate printr-un semnal de apel in asteptare daca la liniile programate pentru apel imediat se poarta o convorbire.

  • Dial Mode Imp, FO - setarea modului de formare pentru fiecare linie externa E1 .. E4. Optiuni posibile: "F" - ton, "I" - puls

  • Dialtone detector turn off - in mod uzual centrala refuza sa formeze numere pe liniile externe daca nu detecteaza tonul de la centrala publica. In cazul in care liniile externe sunt de calitate slaba detectarea tonului poate fi anulata. Optiuni posibile: "*" detectarea tonului este activa, "-" detectarea tonului este inactiva.

  • Clearing sign detector turn on - optiune invalida pe teritoriul României

  • Attenuation set up to 2dB - in cazul in care centrala se afla fizic foarte aproape de centrala publica - apar disfunctionalitati - se poate activa atenuarea semnalului. Regula generala: daca centrala se afla in aceeasi localitate ca si centrala publica atenuarea trebuie sa fie de 4dB, altfel de 2dB. Optiuni posibile: "*" - atenuarea este de 2dB, "-" - atenuarea este de 4dB.

  • Shortdial 500 .. 599 lock - blocarea formarii numerelor din memoria centralei prin apelare rapida pe fiecare linie externa in parte.

Urmatoarele doua puncte de meniu, "C. Ringdistribution user" si "D. Ringdistribution exchange" trateaza modul de semnalizare al apelurilor din doua puncte de vedere diferite dar actioneaza asupra acelorasi variabile. Modificarile aduse intr-unul din meniuri se reflecta imediat si in celalalt.

"C. Ringdistribution user" trateaza optiunile din punctul de vedere al liniilor interne iar "D. Ringdistribution exchange" din punctul de vedere al liniilor externe.

Din aceasta cauza se vor explica numai meniurile "D. Ringdistribution exchange"

Meniuri selectabile:

  • From exchange 1 .. 4, day / night

  • To subscriber / to coded bell

Programarile se fac pentru fiecare linie externa, pentru modul de lucru zi, pentru modul de lucru noapte, pentru fiecare linie interna si pentru soneriile auxiliare in parte.

Pentru fiecare linie interna ("subscriber") Su11 .. Su20 sau sonerie auxiliara ("coded bell") CB1 .. CB2 se pot programa:

"D" - apel imediat

"F" - apel redirectat (apelul extern este semnalizat la aceste linii numai dupa 3 apeluri dupa semnalizarea pe liniile de apel imediat si numai daca intre timp nu s-a raspuns pe una din acestea)

"-" - apelul nu este semnalizat

E. User blocking

(blocarea accesului)

  • Subscriber offering - se stabileste protectia la penetrarea apelului pentru fiecare linie interna in parte. Optiuni posibile: "*" - linia interna poate fi penetrata, "-" penetrarea nu este posibila.

  • Subscriber 500 .. 599 - se stabileste dreptul pentru fiecare linie interna de a forma numere din memoria rapida a centralei

  • Subscriber 11 .. 20 Extern, National, International, None - pentru fiecare linie interna se stabileste dreptul de acces la apeluri externe, nationale sau internationale. Optiuni posibile: "-" - linia nu este restrictata, "E" - nu se pot forma numere externe, "N" - nu se pot forma numere nationale (care incep cu 0), "I" - nu se pot forma numere internationale (care incep cu 00).

  • Intercept exchange - dreptul de a intercepta un apel extern (cu 98)

Meniurile se repeta pentru ambele moduri de lucru: zi / noapte.

F. Test / Measure

(test, masuratori - meniu de service)

  • Reset - efectueaza o initializare a programului centralei. Valorile din memorie (numere programate si setari) ramân neschimbate

  • Connections, Conference1, Conference2 - genereaza diferite stari si tonuri pe liniilor interne pentru efectuarea masuratorilor. Se pot genera tonuri de formare, de confirmare, de linie ocupata. Se poate simula trecerea liniei in asteptare (verificarea melodiei in asteptare) se poate accesa fiecare linie externa pentru verificarea detectarii tonului centralei publice, se poate actiona zavorul instalatiei de usa, etc. Modul de semnalizare este indicat in ultimul rând si poate fi modificat cu ajutorul tastelor T4 si T5:

"--" - legatura intrerupta

"->" - legatura in directia de transmisie (rândul 2 spre rândul 3)

"<-" - legatura in directia de receptie (rândul 3 spre rândul 2)

"<>" - legatura pe cablu de 4 conductori

  • Display test - verifica integritatea afisajului LCD

G. KDM - Functions

(meniu de service)

Modulul de memorie KDM contine programarile centralei precum si memoria rapida. Memoria este de tip EEPROM si nu necesita o sursa de alimentare exterioara. La fiecare punere sub tensiune a centralei (de exemplu dupa o cadere de tensiune) aceasta citeste programarile din modulul KDM.

Daca modulul KDM este gol, defect sau chiar absent centrala functioneaza cu o configuratie implicita prin care se asigura apelurile in exterior si primirea tuturor apelurilor.

Prin acest punct de meniu se poate sterge continutul memoriei sau se permite copierea din / in modulul de memorie KDM a configuratiei si a numerelor pentru transferul la alta centrala.





Centrala telefonica ascom ECONOM 4/10
Versiunea 1.10
iunie 2000
     

Home .. Despre noi .. Produse .. Distributie .. Suport .. Oportunitati de afaceri .. Link-uri .. Contact .. Cautare
Intrebari frecvente .. Documentatii .. Glosar .. Tips & Tricks