English Deutsch
display

Va aflati aici: Home - Suport - Documentatii -

 

2.4. Conexiuni

2.4.1. Liniile externe

2.4.2. Liniile interne

2.4.3. Comutatorul zi / noapte

2.4.4. Sonerii auxiliare

2.4.5. Functiile de cabina telefonica

2.4.6. Intrare sonerie externa

2.4.7. Sursa externa pentru melodia in asteptare

2.4.8. Instalatia de usa

ec410_2

  1. Linii externe E1 .. E4

  2. Linii interne TN11 .. TN20

  3. Interfata pentru imprimanta (optional)

  4. Interfata pentru pagere (optional)

  5. Comutatorul zi / noapte (NS, E)

  6. Soneria externa 1 (RS1) si 2 (RS2)

  7. Comutatorul de cabina 1 (KK1) si indicatorul de cabina 1 (KL1)

  8. Intrarea de sonerie (S, S')

  9. Intrare de rezerva (fara functie)

  10. Comutatorul de cabina 2 (KK2) si indicatorul de cabina 2 (KL2)

  11. Intrarea pentru sursa de muzica externa (Ma, Mb)

  12. Instalatia de usa (Ta, Tb, Ts, Ts', To, To')

  13. Impamântare

  14. Volumul melodiei in asteptare

E: masa

Pentru conectarea liniilor telefonice utilizati conductori telefonici cu diametrul de 0,4 .. 1,7 mm dezizolati pe o portiune de 8 .. 9 mm. Utilizati pentru prinderea in regleta numai surubelnita de plastic livrata impreuna cu centrala pentru a preveni distrugerea regletei precum si accidentele de electrocutare (pe oricare dintre porturi pot aparea tensiuni de pâna la 70V!)

2.4.1. Liniile externe

Liniile externe vor fi conectate in ordine la centrala prin intermediul regletei la porturile A1 .. A4 (a, b). Neutilizarea unor porturi de linie externa trebuie declarata in programarea centralei.

2.4.2. Liniile interne

Nu depasiti urmatorii parametri ai liniilor interne: lungime 2500m (utilizând conductor de 0,5 mm diametru) respectiv impedanta de 1000 ohmi. Astfel, se pot monta in derivatie maxim doua aparate telefonice pentru fiecare linie interna.

Liniile interne vor fi conectate la porturile TN11 .. TN20 (a si b) de pe regleta. Pentru aceste linii puteti utiliza in general orice tip de telefon omologat. Totusi, pentru a beneficia de toate functiile oferite de centrala se recomanda utilizarea telefoanelor cu mod de formare in ton (DTMF, FO) pentru ca permit o operare mai rapida si mai facila a centralei. Toate functiile care includ utilizarea tastei FLASH (inclusiv transferul de apeluri) necesita utilizarea unui telefon cu mod de operare in ton. Chiar daca centrala publica nu recunoaste modul de formare in ton centrala va face conversia modului de formare conform programarii modului de formare pentru liniile externe.

Daca sunteti conectati la o centrala digitala a Romtelecom va recomandam sa obtineti modul de formare in ton (implicit este puls) pentru liniile dumneavoastra externe.

iLinia interna TN11 este considerata linie de secretariat Intrarea in modul de programare nu este posibila daca este in curs vreo convorbire! In cazul penelor de curent sau functionarii defectuoase a centralei, precum si in timpul programarii, liniile externe E1 .. E4 vor fi alocate liniilor interne TN11 .. TN14

Inainte de instalarea si cablarea definitiva va recomandam sa instalati centrala temporar pe o masa de incercari, sa conectati aparatele telefonice si sa va familiarizati cu facilitatile si programarile ei simulând situatia reala.

iSOCIETATEA NOASTRA ISI DECLINA ORICE RESPONSABILITATE IN URMA INSTALARII SAU EXPLOATARII CENTRALELOR SI / SAU APARATELOR TELEFONICE, ACCIDENTELOR PRODUSE SAU PIERDERILOR CAUZATE DE ACESTEA!

2.4.3. Comutatorul zi / noapte

Centrala telefonica poate functiona cu doua seturi distincte de programare. Acestea se stabilesc pentru modul de lucru obisnuit, in timpul zilei, si pentru modul de lucru in timpul noptii. Distribuirea apelurilor si drepturile de acces sunt definite prin programare pentru fiecare mod de lucru in parte.

Trecerea centralei dintr-un mod in celalalt se face prin:

  • contact mecanic fara potential electric intre porturile NS si E

  • tasta NS la aparatul de secretariat LW700

i Contactul mecanic are prioritate!

2.4.4. Sonerii auxiliare

La porturile RS1 si RS2 se pot monta sonerii auxiliare externe. Modul de lucru al acestora se stabileste prin programare.

La fiecare iesire se pot conecta maxim 3 sonerii (3x5200 ohm) in paralel.

2.4.5. Functiile de cabina telefonica

ascom ECONOM 4/10 permite instalarea a 2 functii de cabina telefonica. Acestea trebuie definite prin programare.

De la aparatul de cabina se pot initia apeluri externe numai daca la aparatul de deservire s-a actionat comutatorul de acces (urmarirea costurilor). De asemenea, o convorbire externa efectuata de la aparatul de deservire poate fi transferata la aparatul de cabina. Starea aparatului de cabina este semnalizata la aparatul de deservire printr-un indicator luminos (LED)

iDaca doriti sa folositi TRITEL Wengen ca si aparat de deservire utilizati numai versiunea "IMP"! Wengen FO (ton) nu are punctele de masa E legate si in consecinta comanda nu functioneaza.

cabina

Ca si aparate de cabina se pot defini oricare din liniile interne TN15 .. TN20. Se recomanda TN15 pentru aparatul de cabina 1 si TN16 pentru aparatul de cabina 2.

Fiecare aparat de cabina trebuie sa aiba programat un aparat de deservire. Aparatul telefonic de pe linia de deservire trebuie sa fie dotat cu indicator luminos si comutator de comanda. Se recomanda TN13 pentru aparatul de deservire 1 si TN14 pentru aparatul de deservire 2.

2.4.6. Intrare sonerie externa

La porturile S si S' se poate conecta intrarea unei sonerii externe.

Tensiunea de intrare nu trebuie sa depaseasca 60V cc sau 50V ca.

Modul de semnalizare a soneriei externe se stabileste prin programare.

2.4.7. Sursa externa pentru melodia in asteptare

Centrala nu dispune de o sursa interna pentru melodia in asteptare. O sursa externa poate fi conectata la porturile Ma si Mb.

Intrarea este simetrica si izolata galvanic (2kV). Impendanta de intrare este de cca. 15kOhm. Nivelul de intrare trebuie sa se situeze in intervalul 0,5 .. 2V.

Impedanta de iesire a sursei de semnal (radio, magnetofon, etc.) trebuie sa fie mai mica de 1,5kOhm.

2.4.8. Instalatia de usa

door

  • Ta, Tb: interfon

  • Ts, Ts': buton sonerie

  • To, To': zavor electronic

Instalatia de usa permite comunicarea intre centrala telefonica si interfonul montat la intrarea in locuinta sau firma.

Instalatia de usa trebuie sa fie prevazuta cu alimentare separata de calea de comunicare.





Centrala telefonica ascom ECONOM 4/10
Versiunea 1.10
iunie 2000
     

Home .. Despre noi .. Produse .. Distributie .. Suport .. Oportunitati de afaceri .. Link-uri .. Contact .. Cautare
Intrebari frecvente .. Documentatii .. Glosar .. Tips & Tricks